REIKI

Qué és Reiki?

Reiki és un sistema tradicional japonés, redescobert pel Doctor Mikao Usui a finals del segle XIX. És un sistema basat en la canalització d’Energia Universal a través de les mans, com a mitjà per a millorar el nostre estat físic, mental, emocional i espiritual.
L’Energia Universal, o Reiki, és Energia vital i actúa a nivell físic, mental-emocional i espiritual de la persona que la reb, i ho fa de la forma més apropiada per a la persona.

Quina difusió té?

Reiki pot ser practicat per qualsevol persona, está contemplat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a teràpia complementaria de la medicina tradicional i els seus beneficis l’han pogut constatar milions de persones d’arreu del món.

Actualment s’aplica com a teràpia de suport a hospitals de paisos com el Japó, Englaterra i els Estats Units. A Espanya s’està començant a introduir a diversos hospitals, com el Doce de Octubre i el Ramón y Cajal. I és practicat a diari en milers de centres especialitzats en teràpies Naturals o Alternatives.

Quins beneficis ofereix Reiki?

Reiki actúa com a suport de qualsevol altre tractament o teràpia i mai pot ser perjudicil per a la salut, justament perquè una de les seves propietats és la d’afavorir el procés de recuperació de la persona, així com ajudar a equilibrar l’organisme i a serenar la ment i l’esperit. Es pot rebre Reiki per diversos motius, qualsevol persona que vulgui estar més en armonia amb el seu cos i les seves emocions. O per a reduïr estats d’estrès, ansietat, confusió, tristesa. Ajuda a pal.liar i guarir dolències concretes i és beneficiós per contrarrestar els efectes secundaris de tractaments o medicacions agressius amb l’organisme, com per exemple la quimioteràpia.

Com és una sessió de Reiki?

Durant una sessió de Reiki el terapeuta actúa com a canal de l’Energia, La sessió dura aproximadament una hora durant la qual el pacient roman còmodament estirat i vestit damunt d’una camilla. El terapeuta anirà situant les seves mans sobre diferents punts del cos i damunt els centres energètics o chakres, sense envaïr en cap moment la intimitat del pacient. El pacient notarà com les mans del terapeuta es col.loquen de forma suau damunt del seu cos i rebrà una sensació de benestar, aquesta és la manera en que el cos entra en contacte amb els beneficis de l’Energia Reiki.

Cada sessió és diferent i cada persona també. La majoria de gent explica que durant una sessió de Reiki experimenta una sensació de relaxament i benestar. Les mans del terapeuta es poden percebre càlides o fredes, dependrà del que cada pacient necessiti. Hi ha persones que experimenten sensacions especials i veuen colors o imatges, però tothom coïncideix en considerar-la una experiencia agradable i relaxant.

Després d’una sessió de Reiki és aconsellable beure aigua.


Anna Maia Roger
2on Nivell Reiki Usui Shiki Ryoho